De Optietipper
Financiële informatiedienst
Tel. 0900-1091093 ( 1,00 pm)

Wat wij doen en hoe u ons kunt volgen:

Leuk dat u onze website heeft gevonden, hieronder leggen we uit wat wij doen en hoe u ons eventueel kunt volgen.

Allereerst handelen wij alleen in opties, we doen dus niet in turbo's of futures of ETF's etcetera. Om over een langere periode per saldo winstgevend in opties te kunnen handelen is het belangrijk om zo goed als dat mogelijk is, in te kunnen schatten wat de AEX de komende dagen, weken of maanden waarschijnlijk gaat doen.

Het is onmogelijk om met zekerheid te kunnen voorspellen wat de AEX gaat doen, maar door het zeer uitgebreid analyseren van de grafieken en gebruik makend van onze 25 jaar ervaring, kunnen we wel het gevecht tussen de kopers en de verkopers volgen en op basis daarvan kunnen we vaak vrij goed inschatten wat het meest logische vervolgscenario lijkt te zijn.

Dat komt niet altijd uit en wanneer de AEX of een aandeel iets anders doet dan wij verwachten maken we verlies, maar omdat onze verwachtingen over een langere periode wel vaak uitkomen, zitten we dus vaker goed dan fout met onze posities en maken we op dit manier over een langere periode gemeten per saldo winst met opties.

Omdat wij dit al ruim 25 jaar full time doen, hebben we veel ervaring opgedaan en nog steeds leren we elk jaar bij. We weten dat er veel beleggers zijn die het leuk vinden om in opties te handelen en de meesten van de optiebeleggers maakt af en toe ook wel een keer een mooie grote winst. Maar evengoed is het voor veel optiebeleggers moeilijk om over een langere periode per saldo winst te maken.

Omdat niet iedereen de tijd heeft om 40- 50 uur per week de grafieken te bestuderen en ook niet iedereen zo veel ervaring heeft als wij hebben, bieden wij de mogelijkheid om gebruik te maken van onze ervaring. Zo maken we circa 20- 30 grafieken per week waarin we uitleggen wat we in die grafieken zien en wat we op basis van die grafieken denken te mogen verwachten. En ook sturen we SMS en emailberichten naar abonnees wanneer wij in een bepaalde portefeuille een optiepositie kopen of later weer verkopen.

We adviseren niemand om opties te kopen of in opties te handelen, we geven alleen aan wat wij in onze portefeuilles doen, zie ook onze disclaimer onderin. Opties kunnen winstgevend zijn, maar kunnen ook tot grote verliezen leiden, het is verstandig om alleen in opties te handelen met geld dat u kunt missen mocht het heel anders lopen dan verwacht.

Voor alle duidelijkheid, we doen niet aan het "schrijven" van opties, we doen ook niet aan allerlei combinaties van opties zoals straddle's, vertical spreads, iron condors etc. We houden het simpel, we kopen een optie wanneer de kans op winst naar onze inschatting groot is met een goede verhouding tussen risk ( hetgeen we kunnen verliezen) en reward ( wat we kunnen verdienen ). En na de aankoop van een optie proberen we die optie later op een zo goed mogelijk moment weer met winst te verkopen.


Verder sturen we 3 tot 5 keer per jaar een gratis Nieuwsbrief voor wie zich daarvoor heeft aangemeld.

Aanmelden voor onze gratis Nieuwsbrief, klik hier.Onze portefeuilles en de belangrijkste abonnementen:

Voor al onze abonnementen geldt dat deze automatisch eindigen wanneer er niet voor een vervolg periode wordt betaald, er is dus nooit sprake van een opzegtermijn.

Onze grafieken / Grafiekenabonnement

De meeste tijd besteden wij elke week aan het bestuderen van de grafieken. We kijken naar de korte en lange termijn trend, we kijken naar een aantal technische indicatoren zoals de RSI 5 en de Stochastics, we kijken naar bepaalde koerspatronen zoals kop en schouderpatronen, wigpatronen, trendkanalen en we kijken naar wat de AEX in het verleden deed in vergelijkbare situaties. De geschiedenis herhaalt zich namelijk keer op keer opnieuw.

Om daar wat voorbeelden van te geven: Al 31 jaar op rij staat de AEX elk jaar begin januari hoger dan de slotkoers van 20 december. In 20 van de laatste 21 jaar stond de AEX op de 1e dag van januari hoger dan de slotkoers van eind december. Vrijwel elk jaar zien we een grotere golf omlaag tussen half oktober en eind december etc.etc.

Alles wat we met opties doen is gebaseerd op onze analyses van de grafieken van de AEX en die van de andere indexen, die vertellen ons wat het meest waarschijnlijke scenario is voor de komende dagen, weken of maanden. We maken circa 20- 30 grafieken per week en de meeste beleggers die ons volgen hechten net als wij veel waarde aan deze grafieken.

Er zijn drie mogelijkheden om deze grafieken met onze analyses van de AEX en andere indexen te bekijken. Wie slechts af en toe deze grafieken wil bekijken, kan er voor kiezen om onze Weekendupdate onder toets 8 van onze 0900-lijn te bellen. Daarin vertellen we na circa 9 minuten de nieuwe weekcode en met die weekcode kunt u een week lang deze grafieken van de AEX en andere indexen op onze website bekijken. Ook kunt u met die weekcode alle oude grafieken bekijken, zelfs van vele jaren terug. En ook kunt u met de weekcode zien welke opties we in de Optietipper portefeuille bezitten.
De weekendupdate wordt meestal zaterdag aan het einde van de dag ingesproken en af en toe op zondag, we melden het altijd op Twitter wanneer de nieuwe weekendupdate met de nieuwe weekcode er op staat.

Wie voor een langere periode deze grafieken wil volgen, kan een grafiekenabonnement nemen. Voor een bedrag van 169 euro ontvangt u dan 6 maanden lang elke dag alle grafieken van de AEX en andere indexen per email. Ook dan ontvangt u daarbij elk weekend de weekcode om ook oude grafieken terug te kunnen kijken. We horen regelmatig dat abonnees onze grafieken ook als een soort van live cursus Technische Analyse zien en er veel van leren. Veel abonnees hebben al heel lang een Grafiekenabonnement, enkelen zijn zelfs al meer dan 15 tot 20 jaar non stop abonnee.

Aanmelden en informatie over het Grafiekenabonnement, klik hier.


De derde mogelijkheid om grafieken van het Grafiekenabonnement te ontvangen per email is het SMS optieabonnement dat we hieronder bespreken, daar zitten de grafieken ook bij inbegrepen.


Optietipper portefeuille / SMS optieabonnement

Onze basis portefeuille en ook de grootste portefeuille is de Optietipper portefeuille. Daarin handelen wij met wat grotere bedragen en hebben we voor maximaal 10.000- 11.000 euro aankoopwaarde aan opties. We zitten overigens heel vaak maar voor een deel van dat bedrag in de opties. We handelen voornamelijk in AEX opties met een looptijd van maximaal 1 of 2 maanden.
Wanneer u wilt weten welke opties wij kopen, bezitten of later verkopen in de Optietipper portefeulle kunt u ons op twee manieren volgen:

Wanneer u slechts af en toe even wilt weten of wij in de calls of in de puts zitten en wilt weten wat wij voor de AEX verwachten, dan kunt u de telefonische updates onder toets 2 van onze 0900- lijn beluisten. Daar spreken we elke dag om 09.30 uur, om 11.00 uur, om 14.00 uur, om 16.00 uur en rond 18.00 uur een bericht in, waarin we vertellen wat we verwachten en welke optieposities we bezitten, dan wel kopen of verkopen. Ook geven we in die updates onder toets 2 aan hoe de korte termijn intraday situatie er uitziet.
Het telefoonnummer is 0900-1091093 en de kosten zijn 1,00 euro per minuut.

Indien u niet steeds wil bellen en liever iedere keer wanneer wij met de Optietipper portefeuille een positie met opties kopen of later weer verkopen, een SMS bericht en tevens ook een email van ons wilt ontvangen, dan is daarvoor het SMS optieabonnement.

Het SMS optieabonnement kost 64,90 euro per maand of 675 euro per jaar, maar daarvoor ontvangt u niet alleen de SMS en email berichten over de aankoop en verkoop acties in de Optietipper portefeuille, u ontvangt dan tevens van ons alle grafieken van de AEX en de andere indexen die we maken, die veel duidelijk maken over wat wij voor de AEX verwachten en vooral het waarom wij die verwachting hebben. Tevens ontvangt u bij het SMS optieabonnement gratis alle berichten van eventuele Triple Up pogingen. Het SMS optieabonnement heeft veel abonnees die al jarenlang non stop abonnee zijn en steeds weer hun abonnement verlengen.

Aanmelden en informatie over het Optietipper / SMS optieabonnement, klik hier.Het Aandelen optieabonnement

Naast het handelen in AEX opties, kopen we af en toe ook een positie met opties op een individueel aandeel, dat zijn vrijwel altijd aandelen die in de AEX index zitten, zoals bijvoorbeeld RDS, ASML, ING, WKL etc. Deze portefeuille staat helemaal los van de Optietipper portefeuille waarin we vrijwel alleen in AEX opties handelen. We werken met de Aandelen optieportefeuille met kleinere bedragen, meestal kopen we optieposities tussen de 400 en 600 euro per aandeel en we hebben meestal maximaal 4 posities. Het komt echter ook regelmatig voor dat we maar 1 of 2 posities hebben of een tijdje aan de zijlijn staan. We zijn hierin dus minder actief dan met de Optietipper portefeuille.De dagelijkse grafieken behoren voor alle duidelijkheid niet tot dit abonnement.

Het Aandelen optieabonnement kost 15 euro per maand of 160 euro per jaar, ook hier ontvangt u dan zowel een SMS als een email wanneer we een positie met opties op een individueel aandeel kopen of later weer verkopen. Wie bij ons een SMS optieabonnement heeft en deze berichten van het Aandelen optieabonnement als toevoeging ook wil ontvangen, krijgt 5 euro korting per maand en voor hen zijn de kosten dus 10 euro per maand.
Verder spreken we ook dagelijks rond 11.15 uur een kort bericht in over de Aandelen optieportefeuille onder toets 1 van onze 0900 lijn.

Aanmelden en informatie over het Aandelen optieabonnement, klik hier.Het Daghandel optieabonnement

Dit is de meest actieve portefeuille, met de Daghandel optieportefeuille handelen we meerdere keren per week in AEX dagopties ( op vandaag of morgen) of in AEX weekopties ( de lopende week of soms de week erna ). We werken soms met 1 en soms met 2 opties per positie en bezitten maximaal 2 opties tegelijk. Bijna altijd kopen we opties rond de 1,50 tot 3,50 euro, maar een keer een uitzondering kan voorkomen.

De abonnees ontvangen bij elke optie die we kopen of later weer verkopen zowel een SMS bericht als een emailbericht.

Het Daghandel optieabonnement kost 41,90 euro per maand of 110,00 euro per 3 maanden. De dagelijkse grafieken behoren voor alle duidelijkheid niet tot dit abonnement. Verder worden van de aankopen en latere verkopen van de opties in de Daghandel optieportefeuille geen berichten ingesproken op onze telefoonlijn, dit is dus uitsluitend via dit abonnement te volgen.

Aanmelden en informatie over het Daghandel optieabonnement, klik hier.Ron's Optieplan

Elk jaar beginnen we op de 1e dag van januari een nieuwe editie van Ron's Optieplan. Ron's Optieplan is met name bedoeld voor de optiebeleggers met een minder grote portefeuille en ook als leerproces voor degenen die nog niet zoveel ervaring hebben met opties.

We starten elke editie van Ron's Optieplan met 1.000 euro startkapitaal en proberen daar door het handelen in AEX opties in de loop van het jaar een bedrag van 10.000 euro van te maken. Om te voorkomen dat we gaandeweg het jaar een grote eerdere winst eventueel weer helemaal kwijt zouden raken, bestaat Ron's Optieplan uit 3 delen, waarbij wij bij het bereiken van Deel 2 en Deel 3 steeds een groot deel van de winst alvast terug naar prive halen.

Circa 80 tot 90 % van de deelnemers aan Ron's Optieplan doen elk jaar opnieuw weer mee en we krijgen vaak leuke en enthousiaste reacties op deze portefeuille. We staan per saldo over alle edities van Ron's Optieplan sinds de start in 2012 nog steeds op een ruime winst. De deelname kosten zijn 69 euro en ook hier ontvangt u elke keer wanneer wij een optie kopen of later weer verkopen een SMS en een email bericht.

Een belangrijk verschil is dat we met Ron's Optieplan de berichten circa 30 minuten van te voren sturen, dat maakt het makkelijker voor beleggers met een baan om deze portefeuille te volgen. Pas zodra we van 1.000 euro naar 2.200 euro zijn gegaan en we aan Deel 2 beginnen, halen we een deel van het geld terug naar prive en dan komen er wat kosten bij waarbij u dus een klein deel van de behaalde winst naar ons overmaakt voor het vervolg in Deel 2. Vanaf Deel 2 ontvangt u in Ron's Optieplan dan daarvoor echter wel ook 1 maand onze grafieken. Indien Ron's Optieplan in de loop van het jaar ten einde is, ongeacht wat het eindresultaat is en ongeacht of dat dan in Deel 1, Deel 2, of Deel 3 het geval is, doen we vaak later in het jaar nog een 2e editie van Ron's Optieplan.

Alle informatie over Ron's Optieplan, klik hier.Twitter en email

Wie dat wil kan ons ook volgen op Twitter onder @Optietipper, daar plaatsen we ook af en toe wat berichten. Voor wie niet op Twitter zit, hebben we op onze website een link neergezet waardoor u ook zonder Twitter account onze Twitter berichten kunt lezen.

Hier kunt u onze Twitter berichten zien.

Verder kan iedereen ons altijd een email sturen naar optietipper@wxs.nl wanneer u een vraag heeft.


De Optietipper
Ron Schut


Hier kunt u onze privacyverklaring inzien:

Hier kunt u onze disclaimer inzien:

 

 

Terug naar hoofdpagina.