De Optietipper
Financiële informatiedienst
Tel. 0900-1091093 (€ 1,00 pm)

 

Direct naar het aanmeldingsformulier.

 

Daghandel abonnement met AEX dagopties en weekopties.

We kopen zelf al langere tijd af en toe AEX dagopties of AEX weekopties voor de korte termijn bewegingen van de AEX en zijn daar de laatste tijd steeds actiever mee bezig. Het korte termijn handelen dan wel daytraden is nog steeds in opkomst en we zien ook dat het handelen in de AEX dagopties en weekopties steeds populairder wordt. Er werd ons ook door klanten al langere tijd regelmatig gevraagd of we geen portefeuille hebben waarin we wat actiever handelen op de wat kleinere AEX golven dan met bijvoorbeeld de Optietipper portefeuille.

Na een proefperiode in de 2e helft van 2018 hebben we besloten hier definitief mee door te gaan en zijn we op 29 oktober 2018 met het huidige systeem gestart.

Dit is hoe deze portefeuille werkt en wat we doen. We werken in deze Daghandel optieportefeuille vrijwel alleen met opties met een aankoopkoers tussen de 1,50 tot 3,00 euro. We werken met maximaal 2 opties in onze portefeuille. We werken soms met dagopties, maar werken vaker met weekopties.

We werken met een totaal startkapitaal in de portefeuille van 2000 euro, er zullen zowel dagen met winst als dagen met verlies voorkomen en dus ook al werken we met maximaal 1 of 2 opties van circa 150 tot 300 euro, we moeten wel voldoende reserves hebben om eventueel een paar verliesdagen op te kunnen vangen.

Iedere keer wanneer deze portefeuille na een goede periode boven de 3000 euro komt, halen we er 1000 euro vanaf naar privé en elke keer dat de portefeuille na een verliesperiode onder de 1000 euro komt vullen we dat vanuit privé weer aan met 1000 euro.

Meestal werken we met een weekoptie zoals de AX1, AX2 of AX4 of met een optie op de eerstvolgende handelsdag: bijvoorbeeld op 12 februari kopen we dan een calloptie of een putoptie A13 die dus op 13 februari tussen 15.30 en 16.00 uur expireert. Een enkele keer kopen we een dagoptie die dezelfde dag nog expireert. Soms zullen we de gekochte optie / opties dezelfde dag nog verkopen, maar het zal ook regelmatig voorkomen dat we deze optie / opties 1 of meerdere dagen vasthouden overnight.

Er zullen dagen zijn dat we meerdere keren op 1 dag een positie kopen / verkopen, er zullen dagen zijn dat we maar 1x een positie kopen / verkopen en er zullen ook dagen zijn dat we helemaal geen positie kopen in deze daghandel portefeuille. We kopen namelijk alleen een positie als we de winstkans groot vinden; hebben we geen duidelijk beeld of geen goed instappunt dan wachten we geduldig af en doen we niets. Maar over een langere periode gemeten verwachten we dat we gemiddeld op 3 a 4 dagen per week actief zullen zijn.

De posities van deze Daghandel portefeuille zullen regelmatig tegenstrijdig zijn aan de opties in bijvoorbeeld de Optietipper portefeuille. Als we negatief zijn voor de komende weken kunnen we bijvoorbeeld met de Optietipper portefeuille AEX putopties bezitten, terwijl we dan toch soms in deze daghandel portefeuille voor een opvering van een aantal AEX punten soms 1 of 2 callopties kunnen bezitten. U moet deze portefeuille dus echt helemaal los zien van de posities in de andere portefeuilles.

We willen benadrukken dat onze posities in deze Daghandel optieportefeuille altijd klein zijn met maximaal 1 of 2 opties, heel anders dan bijvoorbeeld de posities in de Optietipper portefeuille.

U ontvangt bij dit daghandel abonnement bij elke transactie een SMS en een e-mail. Dat betekent dat de abonnees op dit Daghandel abonnement elke week dus meerdere SMS berichten en emails van ons gaat ontvangen, het is een behoorlijk actieve portefeuille. Zoals altijd bepaalt u elke keer opnieuw helemaal zelf of u ons wel of niet volgt, u bent uiteraard zoals altijd zelf verantwoordelijk voor uw eigen optietransacties.

Om het voor iedereen mogelijk te maken ons goed te kunnen volgen, sturen we EERST de SMS, daarna de email en pas zodra we zelf op onze eigen test mobiele telefoon de SMS binnen krijgen, kopen we of verkopen we daarna zelf pas de desbetreffende AEX optie.

De prijs van dit Daghandel abonnement is 37,50 euro per maand dan wel 99,00 euro per 3 maanden. We verwachten dat dit ook in 2019 een leuk en erg actief abonnement gaat worden waarin we meerdere keren per week AEX dag opties op AEX weekopties gaan kopen dan wel verkopen.

We verwachten over een langere periode met deze portefeuille winstgevend te zijn, maar we zullen ook regelmatig verliesdagen gaan zien. Houd er wel rekening mee dat de resultaten flink kunnen schommelen. Ons streven is om gemiddeld over een langere periode per saldo rond de 200 euro tot 400 euro winst per maand te maken, als dat lukt zijn we, werkend met een portefeuille van rond de 2000 euro, gewoon tevreden. Natuurlijk gaan we er alles aan doen om zo winstgevend mogelijk te zijn, maar uiteraard kunnen we u geen garantie op winst geven.

Vanwege de wisselende en onvoorspelbare tijden waarop we gedurende de dag een optie kopen of verkopen in deze portefeuille zijn onze aan en verkopen van AEX dagopties en weekopties in deze Daghandel optieportefeuille vooralsnog alleen te volgen via dit abonnement en dus niet via onze 0900-lijn.

Voor wie erg veel moeite heeft met het nemen van verlies, is dit misschien geen geschikte portefeuille. Ook al willen we het liefste elke gekochte optie met winst verkopen, we zullen ook regelmatig een optie met verlies verkopen als de AEX niet doet wat we verwachten. Het enige wat telt is dat we meer winsten dan verliezen boeken.

Soms zullen we al snel een kleine winst nemen van bijvoorbeeld 0,80 tot 1,00 per optie en soms proberen we een grotere winst te pakken van bijvoorbeeld 2,00 tot 4,00 euro of nog meer per optie. Ons streven is om van elke duidelijke beweging omhoog en omlaag, die volgens onze grafieken waarschijnlijk is en we ook zien aankomen, een stukje mee te pakken. Het zal net als bij de andere portefeuilles ook hier zo zijn dat we een optie uiteindelijk vrijwel altijd te vroeg of te laat verkopen, het enige wat voor ons telt is dat we proberen over een wat langere periode gemeten met deze daghandel portefeuille winst te maken.

Bij AEX dagopties en weekopties is het verschil tussen de bid koers en de ask koers meestal groter dan bij de normale AEX maandopties. We zien vaak dat er 0,15 tot 0,30 cent verschil tussen zit, bv een bid – ask koers van 1,12 - 1,35 euro of van 0,80 - 0,96 euro etc.

Wij plaatsen daarom zelf altijd bij een aankooporder een limiet die iets onder ask prijs zit en bij een verkooporder een limiet die iets boven de bid koers zit. Dus bij het 1e voorbeeld van een bid – ask koers van 1,12 - 1,35 euro, dan plaatsen we bijvoorbeeld een koop order tegen een limiet van 1,30 ( 5 cent onder de 1,35) en bij een verkooporder gebruiken we dan een limiet van 1,17 ( 5 cent boven de 1,12 ). Bij een bid ask prijs van 0,80 - 0,96 proberen we te kopen tegen een limiet van 0,92 of 0,93 en te verkopen tegen een limiet van 0,83 of 0,84.

Of simpel gezegd: bij een kooporder gaan we een klein stukje onder de ask prijs zitten met onze aankooplimiet en bij een verkooporder gaan we met onze verkooplimiet een klein stukje boven de bidkoers zitten. Bij alle AEX optieorders tot 1,50 kunnen we de limiet tot 0,01 cent nauwkeurig inleggen, boven de 1,50 gaat dat per 0,05 cent. Willen we bijvoorbeeld een optie kopen die een bid ask koers van 1,70 - 1,90 heeft, dan plaatsen we een kooporder tegen een limiet van 1,85 euro.

Onze ervaring is dat we op deze wijze de optie bijna altijd direct binnenkrijgen tegen deze limiet en ook vrijwel altijd kunnen verkopen tegen deze limiet. Zien we dat deze order niet direct wordt uitgevoerd, bijvoorbeeld omdat de AEX op datzelfde moment beweegt en de koersen veranderen, dan verhogen we al na circa 10 - 15 seconden de kooplimiet een klein stukje of verlagen we de verkooplimiet een klein stukje.

Bij bestens krijgt je bij een kooporder vrijwel altijd de optie binnen tegen de ask koers en bij een verkooporder tegen de bid koers, maar door met deze limieten te werken kunnen we elke optie steeds iets goedkoper kopen, dan wel iets duurder verkopen en dat is over een langere periode wel belangrijk voor het uiteindelijke winstsaldo. Soms werken we overigens wel met een vaste aankooplimiet of een vaste verkooplimiet, dat staat dan duidelijk in de SMS en de email aangegeven.

Omdat de koersen van deze dagopties en weekopties soms behoorlijk snel omhoog en omlaag gaan, geven we in de SMS en de e-mail alleen aan welke optie we kopen en wat op dat moment de koers van die optie ongeveer is. Op het moment dat u besluit ons te volgen en u de optie ook wil kopen ( of verkopen), dan dient u dus zelf te kijken wat op het moment dat u de order wilt plaatsen de bid – ask koersen zijn en zelf de bijpassende limiet te bepalen. Soms zult u de optie enkele minuten later wat goedkoper kunnen kopen en soms zal de optie enkele minuten later wat duurder zijn. We kopen alleen opties waarvan we denken dat we daar minimaal 0,80 euro winst op kunnen maken.

Het zal soms voorkomen dat we in de SMS en de email WEL een vaste aankooplimiet of verkooplimiet noemen. Stel dat een calloptie op dat moment rond de 1,65 staat en we willen deze optie proberen te kopen tegen een limiet van bijvoorbeeld 1,40 euro, dan zullen we dat duidelijk vermelden in de SMS en de email. Dat kan omgekeerd ook voorkomen bij een verkooporder, stel dat we een optie hebben gekocht op een koers van 1,30 euro en deze staat wat later op 2,10 euro, dan kan het zo zijn dat we u alvast een SMS en een email sturen dat we die optie gaan proberen te verkopen tegen bijvoorbeeld een limiet van 2,40 euro.
Maar meestal kopen we de optie zoals hierboven beschreven direct en dan noemen we u in de SMS en de emails de bid en ask koersen van dat moment en proberen we de optie iets onder de ask koers te kopen of iets boven de bid koers te verkopen. We werken alleen met dagorders als we een optie met een limiet kopen of verkopen, dus nooit met een doorlopende order.

We nemen onze beslissingen op basis van onze grafieken. We volgen voor deze Daghandel portefeuille gedurende de dag de 5-minuten, 15 minuten, 30 minuten, 60 minuten en 120 minuten grafieken van de AEX en kijken oa naar Stochastics koop en verkoopsignalen, de trend ( hogere toppen hogere bodems dan wel lagere toppen lagere bodems en het EMA 8 lijntje) kijken ook naar zwaar overbought of zwaar oversold ( RSI 5/ RSI 14 ) en uiteraard ook naar wigpatronen, kop en schouderpatronen, steun - en weerstandslijnen en eventuele uitbraken buiten de Bollinger Bands. Staan bijvoorbeeld de uurindicatoren op verkopen en hebben die de onderkant nog niet bereikt, dan kan het zijn dat we in een opvering een putoptie kopen zodra de Stochastics in de 5 minutengrafiek of in de 15- minutengrafiek de bovenkant bereikt. Omdat snel handelen ook voor onszelf hierbij belangrijk is, gaan we bij een aankooporder of een verkooporder niet elke keer een uitleg schrijven waarom we dat doen of wat we in de grafieken zien.

We werken de resultaten ook bij op een aparte pagina op onze website onder het codegedeelte, abonnees krijgen regelmatig een e-mail met een overzicht van de gekochte ( en later weer verkochte ) opties in deze Daghandel optieportefeuille en de prijzen die wij voor de AEX dagopties en weekopties hebben betaald dan wel hebben ontvangen en ook een overzicht van onze eerdere resultaten. Circa 6 tot 10 dagen voor het einde van uw abonnementsperiode ontvangt u van ons een herinneringsemail, we hanteren geen opzegtermijn, indien u na afloop van uw abonnementsperiode niet betaald voor een vervolgperiode, eindigt uw abonnementsperiode automatisch.

Dit is ook een prima abonnement voor wie met een relatief klein startkapitaal toch actief met opties bezig wil zijn en wil weten welke dagopties en weekopties wij kopen. De kosten van alle SMS berichten zijn uiteraard voor ons. Voor alle duidelijkheid, de dagelijkse grafieken zijn geen onderdeel van dit daghandel abonnement.

Wilt u iedere keer wanneer wij een AEX dagoptie of weekoptie kopen dan wel verkopen een SMS en een emailbericht van ons, vul dan onderstaand aanmeldingsformulier in en betaal 37,50 Euro voor een Daghandel abonnement van 1 maand of 99,00 euro voor een Daghandel abonnement van 3 maanden op onze ING Bankrekening IBAN : NL35 INGB 0008 0342 88 ten name van De Optietipper met het verzoek uw naam en woonplaats bij uw betaling te vermelden.
Voor betalingen vanuit het buitenland zijn de volgende gegevens van toepassing, IBAN : NL35 INGB 0008 0342 88 en BIC : INGBNL2A. Zodra uw betaling bij ons binnen is sturen we u nog een email ter bevestiging.

Hier kunt u onze privacyverklaring inzien:

De schommelingen in de resultaten tussen goede periodes en slechte periodes zijn soms wel vrij groot maar over de hele periode van januari 2021 tot nu half januari 2022 staan we op dit moment per saldo wel op een ruime plus.


Onderstaande het aanmeldingsformulier:

 Ik geef mij op voor het Daghandel abonnement:
 
Aanhef Dhr. Mw.
Naam
Adres
Postcode
Woonplaats      
Telefoon
E-mail adres
Welk abonnement wenst u:
Ik kies: 1 maand Daghandel abonnement voor 37,50 euro
Ik kies 3 maanden Daghandel abonnement voor 99,00 euro

Klik na het invullen van uw gegevens op onderstaande VERZENDEN knop.

 

 

Terug naar hoofdpagina.