De Optietipper
Financiële informatiedienst
Tel. 0900-1091093 (€ 0,90 pm)

 

Direct naar het aanmeldingsformulier.

 

Daghandel proefabonnement met AEX dagopties en weekopties.

We kopen zelf al lange tijd af en toe AEX dagopties of AEX weekopties voor kleine intradaybewegingen en zijn daar de laatste maanden steeds actiever mee bezig. Dat komt ook omdat het bij de AEX de laatste jaren steeds vaker voorkomt dat de AEX dagenlang zijwaarts beweegt waardoor er met gewone opties soms een aantal dagen niet veel te doen is. We proberen hiermee gedurende de dag tussen de andere werkzaamheden door met een kleine portefeuille te handelen in AEX dagopties en weekopties waarbij het vooral gaat om de intraday bewegingen van 1 tot 3 AEX punten en dat gaat niet alleen prima, maar we krijgen hier ook steeds meer plezier in. Het korte termijn handelen dan wel daytraden is nog steeds in opkomst en we zien ook dat het handelen in de AEX dagopties en weekopties steeds populairder wordt. Er wordt ons ook door klanten al langere tijd regelmatig gevraagd of we geen portefeuille hebben waarin we veel actiever handelen dan met bijvoorbeeld de Optietipper portefeuille.

Update 13 november:
De 1e proefperiode van 3 september tot 3 november hebben we uiteindelijk met verlies afgesloten. We hebben veel geleerd in die periode en op basis van onze ervaringen hebben we een paar aanpassingen gedaan. Vervolgens zijn we op 5 november een 2e proefperiode begonnen en daarin staan we op dit moment al op een ruime winst. Op dit moment kunt u zich niet aanmelden voor dit abonnement. Rond eind december gaan we opnieuw alle resultaten analyseren en dan gaan we tevens beslissen of we met dit abonnement in 2019 voor een langere periode door zullen gaan. Rond eind december geven we hier dan aan wat de resultaten waren en of we wel of niet in 2019 met dit Daghandel abonnement doorgaan.

Dit is hoe deze portefeuille werkt en wat we gaan doen. We hebben in deze Daghandel optieportefeuille qua aankoopbedrag nooit meer dan voor 300 euro aan opties in deze portefeuille, meestal kopen we maar 1 optie van 0,80 tot 1,80 euro, soms kopen we er dan meteen of wat later nog een 2e optie bij en soms kopen we 1 wat duurdere optie van bijvoorbeeld 2,30 – 2,90 euro.

We werken met een totaal startkapitaal in de portefeuille van 1500 euro, er zullen zowel dagen met winst als dagen met verlies voorkomen en dus ook al werken we met maximaal 300 euro aan opties per keer, we moeten wel voldoende reserves hebben om eventueel een paar verliesdagen op te kunnen vangen.

Iedere keer wanneer deze portefeuille na een goede periode boven de 2000 euro komt, halen we er 500 euro vanaf naar privé en elke keer dat de portefeuille na een verliesperiode onder de 1000 euro komt vullen we dat vanuit privé weer aan met 500 euro.

Meestal werken we met een weekoptie zoals de AX1, AX2 of AX4 of met een optie op de eerstvolgende handelsdag: bijvoorbeeld op 12 september kopen we dan een calloptie of een putoptie A13 die dus op 13 september tussen 15.30 en 16.00 uur expireert. Een heel enkele keer kopen we een dagoptie, die dus dezelfde dag nog expireert. De meeste dagen zullen we de gekochte optie / opties dezelfde dag nog verkopen, maar het zal ook regelmatig voorkomen dat we deze optie / opties overnight vasthouden tot de volgende dag.

Er zullen dagen zijn dat we meerdere keren op 1 dag een positie kopen / verkopen, er zullen dagen zijn dat we maar 1x een positie kopen / verkopen en er zullen ook dagen zijn dat we helemaal geen positie kopen in deze daghandel portefeuille. We kopen namelijk alleen een positie als we de winstkans groot vinden; hebben we geen duidelijk beeld of geen goed instappunt dan wachten we geduldig af en doen we niets. Maar over een langere periode gemeten verwachten we dat we gemiddeld op 3 a 4 dagen per week actief zullen zijn.

De posities van deze Daghandel portefeuille zullen regelmatig tegenstrijdig zijn aan de opties in bijvoorbeeld de Optietipper portefeuille. Als we negatief zijn voor de komende weken kunnen we bijvoorbeeld met de Optietipper portefeuille AEX putopties bezitten, terwijl we dan toch soms in deze daghandel portefeuille voor een opvering van 1 tot 3 AEX punten soms 1 of 2 callopties kunnen bezitten. U moet deze portefeuille dus echt helemaal los zien van de posities in de andere portefeuilles, het gaat om kleine intraday bewegingen van de AEX index.

U ontvangt bij dit daghandel abonnement bij elke transactie een SMS en een e-mail. Dat betekent dat de abonnees op dit Daghandel abonnement de meeste dagen dus meerdere SMS berichten en emails van ons gaat ontvangen, het is een behoorlijk actieve portefeuille. Zoals altijd bepaalt u elke keer opnieuw helemaal zelf of u ons wel of niet volgt, u bent uiteraard zoals altijd zelf verantwoordelijk voor uw eigen optietransacties.

Om het voor iedereen mogelijk te maken ons goed te kunnen volgen, sturen we EERST de SMS, daarna de email en pas zodra we zelf op onze eigen test mobiele telefoon de SMS binnen krijgen, kopen we of verkopen we daarna zelf pas de desbetreffende AEX optie.

De 1e 2 proefmaanden hanteren we voor dit daghandel abonnement een verlaagd kennismakingstarief van 24,50 euro per maand, daarna zal dit abonnement, als we besluiten er mee door te gaan, vermoedelijk tussen de 34,50 euro en de 39,50 euro per maand gaan kosten. ( Omdat we gemiddeld 10 - 15 SMS berichten per week sturen zijn ons SMS kosten alleen al circa 4 euro per maand ). We verwachten dat dit een leuk en erg actief abonnement gaat worden waarin we bijna dagelijks AEX opties gaan kopen dan wel verkopen.

We verwachten over een langere periode met deze portefeuille winstgevend te zijn, maar we zullen ook regelmatig verliesdagen gaan zien. Ons streven is om gemiddeld over een langere periode per saldo rond de 150 euro tot 300 euro winst per maand te maken, als dat lukt zijn we, werkend met een portefeuille van rond de 1500 euro, gewoon tevreden. Natuurlijk gaan we er alles aan doen om zo winstgevend mogelijk te zijn, maar uiteraard kunnen we u geen garantie op winst geven.

Vanwege de wisselende en onvoorspelbare tijden waarop we gedurende de dag een optie kopen of verkopen in deze portefeuille zijn onze aan en verkopen van AEX dagopties en weekopties in deze Daghandel optieportefeuille vooralsnog alleen te volgen via dit abonnement en dus niet via onze 0900-lijn.

Voor wie erg veel moeite heeft met het nemen van verlies, is dit misschien geen geschikte portefeuille. Ook al willen we het liefste elke gekochte optie met winst verkopen, we zullen ook regelmatig een optie met verlies verkopen als de AEX niet doet wat we verwachten. Het enige wat telt is dat we meer winsten dan verliezen boeken.

Soms zullen we al snel een kleine winst nemen van bijvoorbeeld 0,50 tot 1,00 per optie en soms proberen we een grotere winst te pakken van bijvoorbeeld 1,50 tot 2,50 euro per optie. Ons streven is om van elke duidelijke beweging omhoog en omlaag, die volgens onze grafieken waarschijnlijk is en we ook zien aankomen, een stukje mee te pakken. Het zal net als bij de andere portefeuilles ook hier zo zijn dat we een optie uiteindelijk altijd te vroeg of te laat verkopen, het enige wat voor ons telt is dat we proberen over een wat langere periode gemeten met deze daghandel portefeuille winst te maken.

Bij AEX dagopties en weekopties is het verschil tussen de bid koers en de ask koers meestal groter dan bij de normale AEX maandopties. We zien vaak dat er 0,15 tot 0,30 cent verschil tussen zit, bv een bid – ask koers van 1,12 - 1,35 euro of van 0,80 - 0,96 euro etc. Om die reden werken we vrijwel alleen maar met limiet orders en kopen / verkopen we zelden bestens.

Wij plaatsen zelf dan altijd bij een aankooporder een limiet die iets onder ask prijs zit en bij een verkooporder een limiet die iets boven de bid koers zit. Dus bij het 1e voorbeeld van een bid – ask koers van 1,12 - 1,35 euro, dan plaatsen we bijvoorbeeld een koop order tegen een limiet van 1,30 ( 5 cent onder de 1,35) en bij een verkooporder gebruiken we dan een limiet van 1,17 ( 5 cent boven de 1,12 ). Bij een bid ask prijs van 0,80 - 0,96 proberen we te kopen tegen een limiet van 0,92 of 0,93 en te verkopen tegen een limiet van 0,83 of 0,84.

Of simpel gezegd: bij een kooporder gaan we een klein stukje onder de ask prijs zitten met onze aankooplimiet en bij een verkooporder gaan we met onze verkooplimiet een klein stukje boven de bidkoers zitten. Bij alle AEX optieorders tot 1,50 kunnen we de limiet tot 0,01 cent nauwkeurig inleggen, boven de 1,50 gaat dat per 0,05 cent. Willen we bijvoorbeeld een optie kopen die een bid ask koers van 1,70 - 1,90 heeft, dan plaatsen we een kooporder tegen een limiet van 1,85 euro.

Onze ervaring is dat we op deze wijze de optie bijna altijd direct binnenkrijgen tegen deze limiet en ook vrijwel altijd kunnen verkopen tegen deze limiet. Zien we dat deze order niet direct wordt uitgevoerd, bijvoorbeeld omdat de AEX op datzelfde moment beweegt en de koersen veranderen, dan verhogen we al na circa 10 - 15 seconden de kooplimiet een klein stukje of verlagen we de verkooplimiet een klein stukje.

Bij bestens krijgt je bij een kooporder vrijwel altijd de optie binnen tegen de ask koers en bij een verkooporder tegen de bid koers, maar door met deze limieten te werken kunnen we elke optie steeds iets goedkoper kopen, dan wel iets duurder verkopen en dat is over een langere periode wel belangrijk voor het uiteindelijke winstsaldo.

Omdat de koersen van deze dagopties en weekopties soms behoorlijk snel omhoog en omlaag gaan, geven we in de SMS en de e-mail alleen aan welke optie we kopen en wat op dat moment de koers van die optie ongeveer is. Op het moment dat u besluit ons te volgen en u de optie ook wil kopen ( of verkopen), dan dient u dus zelf te kijken wat op het moment dat u de order wilt plaatsen de bid – ask koersen zijn en zelf de bijpassende limiet te bepalen. Soms zult u de optie enkele minuten later wat goedkoper kunnen kopen en soms zal de optie enkele minuten later wat duurder zijn. We kopen alleen opties waarvan we denken dat we daar minimaal 0,50 euro winst op kunnen maken.

Het zal soms voorkomen dat we in de SMS en de email WEL een vaste aankooplimiet of verkooplimiet noemen. Stel dat een calloptie op dat moment rond de 1,65 staat en we willen deze optie proberen te kopen tegen een limiet van bijvoorbeeld 1,40 euro, dan zullen we dat duidelijk vermelden in de SMS en de email. Dat kan omgekeerd ook voorkomen bij een verkooporder, stel dat we een optie hebben gekocht op een koers van 1,30 euro en deze staat wat later op 1,60 euro, dan kan het zo zijn dat we u alvast een SMS en een email sturen dat we die optie gaan proberen te verkopen tegen bijvoorbeeld een limiet van 2,20 euro.
Maar meestal kopen we de optie zoals hierboven beschreven direct en dan noemen we u in de SMS en de emails de bid en ask koersen van dat moment en proberen we de optie iets onder de ask koers te kopen of iets boven de bid koers te verkopen. We werken alleen met dagorders als we een optie met een limiet kopen of verkopen, dus nooit met een doorlopende order.

We nemen onze beslissingen op basis van onze grafieken. We volgen voor deze Daghandel portefeuille gedurende de dag de 5-minuten, 15 minuten, 30 minuten, 60 minuten en 120 minuten grafieken van de AEX en kijken oa naar Stochastics koop en verkoopsignalen, de trend ( hogere toppen hogere bodems dan wel lagere toppen lagere bodems en het EMA 8 lijntje) kijken ook naar zwaar overbought of zwaar oversold ( RSI 5/ RSI 14 ) en uiteraard ook naar wigpatronen, kop en schouderpatronen, steun - en weerstandslijnen en eventuele uitbraken buiten de Bollinger Bands. Staan bijvoorbeeld de uurindicatoren op verkopen en hebben die de onderkant nog niet bereikt, dan kan het zijn dat we in een opvering een putoptie kopen zodra de Stochastics in de 5 minutengrafiek of in de 15- minutengrafiek de bovenkant bereikt. Omdat snel handelen ook voor onszelf hierbij belangrijk is, gaan we bij een aankooporder of een verkooporder niet elke keer een uitleg schrijven waarom we dat doen of wat we in de grafieken zien.

We zullen de resultaten ook gaan bijwerken op een aparte pagina op onze website onder het codegedeelte, abonnees krijgen regelmatig een e-mail met een overzicht van de gekochte ( en later weer verkochte ) opties in deze Daghandel optieportefeuille en de prijzen die wij voor de AEX dagopties en weekopties hebben betaald dan wel hebben ontvangen en ook een overzicht van onze eerdere resultaten. Dit is ook een prima abonnement voor wie met een relatief klein startkapitaal toch actief met opties bezig wil zijn. De kosten van de SMS berichten zijn uiteraard voor ons. Voor alle duidelijkheid, de dagelijkse grafieken zijn geen onderdeel van dit daghandel abonnement.

We denken dat dit waarschijnlijk vooral een leuke en actieve portefeuille gaat worden, waarin we bijna elke dag in AEX dagopties en weekopties gaan handelen, we hopen dat u zich aanmeldt als abonnee voor deze proefperiode om dit samen met ons in de proefperiode tot 3 november uit te proberen.

Wilt u iedere keer wanneer wij een AEX dagoptie of weekoptie kopen dan wel verkopen een SMS en een emailbericht van ons, vul dan onderstaand aanmeldingsformulier in en betaal 24,50 Euro voor een Daghandel proefabonnement van 1 maand of 44,00 euro voor de gehele proefperiode vanaf heden tot 3 november op onze ING Bankrekening IBAN : NL35 INGB 0008 0342 88 ten name van De Optietipper met het verzoek uw naam en woonplaats bij uw betaling te vermelden.
Voor betalingen vanuit het buitenland zijn de volgende gegevens van toepassing, IBAN : NL35 INGB 0008 0342 88 en BIC : INGBNL2A. Zodra uw betaling bij ons binnen is sturen we u nog een email ter bevestiging.

Hier kunt u onze privacyverklaring inzien:

Ron Schut
Optietipper

Aanmelden voor deze proefperiode van deze Daghandel optieportefeuille is op dit moment niet meer mogelijk. Indien we besluiten hiermee door te gaan, zal hier het inschrijfformulier weer verschijnen, die beslissing nemen we in de 2e helft van december 2018.

 

 

Terug naar hoofdpagina.