De Optietipper
Financiële informatiedienst
Tel. 0900-1091093 ( 1,00 pm)

Prepaid bellen vanuit het buitenland.


Bellen van uit het buitenland

Al heel lang krijgen we vragen van abonnees en bellers of er een mogelijkheid bestaat om onze 0900 lijn vanuit het buitenland te bellen, bijvoorbeeld tijdens vakanties. Tot voor kort was dat onmogelijk, maar we hebben daar nu een oplossing voor gevonden. Dat komt mede doordat de telecomprovider voor onze Belgische 0902 telefoonlijn er per 1 januari 2024 mee is gestopt en we daarom ook zochten naar een oplossing voor onze Belgische bellers en abonnees.

Hoe werkt dit nieuwe Prepaid belsysteem ?

Vanaf nu kan men vanuit de hele wereld met behulp van een prepaid betaald beltegoed en een eigen pincode via een Nederlands 020 nummer ( normaal lokaal Amsterdams telefoonnummer) naar onze 0900-lijn luisteren. Ook nu zijn de kosten 1,00 euro per minuut, het enige verschil is dat u dan eerst bij ons een beltegoed van bijvoorbeeld 20 minuten voor 20 euro of 50 minuten voor 50 euro koopt. Dat beltegoed blijft vervolgens 2 jaar geldig en is zowel vanuit het buitenland als binnen Nederland te gebruiken.

Zodra u bij ons een beltegoed heeft gekocht, ontvangt u van ons meestal binnen enkele uren, maar normaliter uiterlijk binnen 24 uur, een email waarin we u vertellen wat uw pincode is en welk 020 telefoonnummer u kunt bellen. Zodra u dat 020 nummer belt, hoort u eerst een welkomstbericht en daarna wordt u gevraagd om uw 6- cijferige pincode in te toetsen.

Zodra u die pincode heeft ingetoetst hoort u vervolgens eerst het saldo van het aantal minuten beltegoed wat u op dat moment nog heeft en direct daarna komt u in het normale hoofdmenu van onze 0900 lijn terecht.

Voor alle duidelijkheid, de normale belkosten zijn nu dus alleen het normale tarief wat u betaald om een lokaal Nederlands telefoonnummer te bellen en via het prepaid systeem betaalt u dus 1,00 euro per minuut. Het hangt af vanuit welk land u belt wat de kosten zijn om vanuit dat land een normaal lokaal 020 nummer te bellen, dat kan verschillen per land.

Uw beltegoed wordt door de computer in seconden bijgehouden en de teller begint pas te lopen na het intikken van uw pincode. Zodra uw beltegoed op is, zal de verbinding automatisch worden verbroken, het is aan u om te zorgen dat u tijdig uw Prepaid beltegoed saldo bij ons opwaardeert. Normaal gesproken is dat dan door ons binnen 1 dag en meestal binnen enkele uren geregeld.

Mocht u van vakantie terugkomen en nog beltegoed overhebben, dan kunt u er voor kiezen om dat tegoed te behouden tot een volgende vakantie, maar u kunt dat saldo ook opmaken door in Nederland niet de normale 0900 lijn te bellen, maar via dat 020 nummer en uw pincode dat prepaid betaalde beltegoed op te maken.

U kunt kiezen voor elk bedrag van 10 euro of hoger om prepaid beltegoed te kopen, dat kan dus ook 35 euro of 80 euro of als u vaak of langere tijd in het buitenland zit kan dat ook bijvoorbeeld 200 euro zijn voor 200 belminuten. Zoals aangegeven, dit beltegoed blijft 2 jaar geldig en u kunt het overgebleven saldo na een verblijf in het buitenland ook in Nederland gebruiken in plaats van de 0900 lijn te bellen.

We hebben standaard de keus ingesteld tussen 20 minuten en 50 minuten. Wenst u voor een ander bedrag prepaid belminuten te kopen, bijvoorbeeld voor 60 euro of voor 120 euro, kies dan onderin voor: Een ander bedrag, wij zien dan aan uw overschrijving hoeveel minuten u wilt kopen a 1 euro per belminuut.

Mocht u een BTW factuur willen ontvangen, stuur ons dan na de betaling een email met naam en adres van het bedrijf, dan sturen we u binnen 1 a 2 dagen een BTW factuur per email. Wie om een bepaalde reden de belkosten naar onze 0900 lijn liever niet op de telefoonrekening ziet, of wie op zijn werk geen 0900-nummer kan bellen, kan als alternatief eventueel ook kiezen voor dit prepaid beltegoed, ook als u gewoon vanuit Nederland belt.

U kunt na het invullen van het onderstaande formulier het gewenste Prepaid beltegoed bedrag overmaken naar onze ING bankrekening NL35 INGB 0008 0342 88 ten name van De Optietipper.
Voor betalingen vanuit het buitenland zijn de volgende gegevens van toepassing, IBAN: NL35 INGB 0008 0342 88 en BIC: INGBNL2A.

We weten dat we hier veel van onze bellers en abonnees blij mee maken, dus als u nu op skivakantie gaat of een paar weken naar de zon gaat of dat u voor uw werk een tijdje in het buitenland zit of u wellicht een aantal maanden per jaar in het buitenland woont, op deze manier kunt u altijd en overal vandaan toch onze updates van de 0900 lijn beluisteren.

Hier kunt u onze privacyverklaring inzien:

Hier kunt u onze disclaimer inzien:

Onderstaande het aanmeldingsformulier:

 Ik wil graag een Prepaid beltegoed kopen om de 0900 lijn vanuit het buitenland te kunnen bellen:
 
Aanhef Dhr. Mw.
Naam
Adres
Postcode
Woonplaats      
Telefoon
E-mail adres
Welk abonnement wenst u:
Ik kies: 20 prepaid belminuten voor 20 euro
Ik kies: 50 prepaid belminuten voor 50 euro
Ik kies: Een ander bedrag aan prepaid belminuten

Klik na het invullen van uw gegevens op onderstaande VERZENDEN knop.

 

 

Terug naar hoofdpagina.