Nieuwsbrief 10 januari 2018         www.optietipper.nl

 

 

Het wordt tijd voor een samenvatting van de huidige situatie zoals wij die nu zien.

 

We laten u hieronder eerst 3 grafieken zien die wat ons betreft duidelijk maken wat we de komende weken waarschijnlijk kunnen verwachten.

 

De tekst in deze 3 grafieken spreken voor zich zelf, uiteraard geven deze geen zekerheid voor de toekomst, maar wel een bepaalde mate van waarschijnlijkheid.

 

 

Grafiek 1: Dow Jones daggrafiek

 

 

 

 

 

 

Grafiek 2: Eerdere vergelijkbare parabolische stijgingen

 

 

Grafiek 3: AEX weekgrafiek

 

 

 

Onze verwachting:

 

Als we daarbij dan zien dat de Eurodollarkoers op het punt staat om verder omhoog te gaan ( = negatief voor de AEX ), dat de Dollar / Yen nu omlaag uitbreekt ( negatief voor de Amerikaanse beurzen ), dat het sentiment onder beleggers sinds 2010 niet zo positief is geweest en dat het aantal shortposities op de SP500 in meer dan 10 jaar niet zo laag is geweest, maakt dat duidelijk dat iedereen een verdere stijging van de beurzen verwacht en dat zagen we bijvoorbeeld ook bij de bullmarkttop van 2000.

 

Verder is de koers-winstverhouding van de Amerikaanse aandelen sinds 2000 niet meer zo hoog geweest en de totale marktwaarde van alle Amerikaanse beursgenoteerde bedrijven is ten opzicht van de totale Amerikaanse economie ( GDP ) nu nog hoger dan bij de top van 2000.

 

Dan maakt dit alles bij elkaar wel duidelijk dat met name de Amerikaanse beurzen nu wel erg ver omhoog zijn doorgeschoten en dat er op zijn minst een flinke terugslag verwacht mag worden. Het kan zijn dat de beurzen na een dalingsgolf later dit jaar nog verder omhoog gaan, dat moeten we afwachten, maar voor de komende weken zijn wij in afwachting van de traditionele januaridaling en het einde van de parabolische stijging van de Dow Jones index en de te verwachten grote en loodrechte golf omlaag daarna.

 

Zoals altijd zekerheden zijn er niet en het kan altijd anders lopen, maar er zijn wel waarschijnlijkheden en die laten we hier zien.

 

Ron Schut, 10 januari 2018 om 12.15 uur

www.optietipper.nl

 

Tel: 0900-1091093 a 1,00 pm

toets 2: dagelijkse updates

toets 8: weekendupdate en weekcode voor de website