Winstgevende Handelssystemen ?

 

 

Aan geïnteresseerden,

 

De laatste paar jaar is het voor beleggers niet makkelijker geworden. Natuurlijk speelt het een rol dat de beurs momenteel geen grote doorzettende trend heeft en bovendien nu meer dan ooit een speelbal is van de stimuleringsmaatregelen van de centrale banken, of je dat nu positief vindt, manipulatie noemt of het ziet als het creëren van een bubbel, het zorgt er wel voor dat AEX de laatste jaren niet altijd een echt natuurlijk koersverloop kent.

 

We zijn mede daarom de afgelopen maanden nog meer dan voorheen heel intensief bezig geweest om te zien of we een systeem konden vinden / maken, gebaseerd op de grafieken en technische analyse, wat over een langere periode bijna zeker altijd winst maakt.

 

We hebben bijvoorbeeld op verschillende manieren onderzocht of het winstgevend was om alleen op Stochastics koop - en verkoopsignalen in de daggrafiek te handelen, of op de MACD koop en verkoopsignalen en dan te kijken wat de winst zou zijn geweest over de laatste 15 jaar als we na zo’n koopsignaal de positie altijd na 1, 2, 3, 4 ,of 5 dagen zouden sluiten of pas sluiten na een tegenovergesteld signaal ( bijvoorbeeld van kopen naar verkopen in de MACD). We hebben gekeken naar Bollinger Bands, naar RSI 5 en RSI 14 extreem overbought/ oversold situaties, naar Moving averages etc.

 

We hebben na heel veel werk ( honderden en honderden uren) voor ons zelf nu een paar systemen gevonden die in ieder geval de laatste 25 jaar een goede winst in AEX punten zouden hebben opgeleverd. Natuurlijk zijn er betere en mindere jaren geweest voor elk van deze systemen, stijgende of dalende beurzen werken altijd beter dan zijwaartse beurzen, we kijken daarom naar een hele lange periode.

 

Drie van deze systemen zijn gebaseerd op de AEX weekgrafiek en 1 systeem is gebaseerd op de AEX daggrafiek. Het werken met deze systemen is eenvoudig en voor iedereen begrijpelijk en uitvoerbaar.  Wie besluit iets met een van deze systemen te gaan doen, hoeft er ook niet de hele dag voor thuis te blijven.

 

 

Hieronder de resultaten van de 4 systemen, die elk hele duidelijke spelregels hebben en voor iedereen simpel te volgen zijn. 

 

We noemen de resultaten in AEX punten winst. Of de winstresultaten dan het beste zijn door hierop te handelen met futures, opties, turbo’s etc hebben we nog niet uitgezocht, in ieder geval is met AEX futures elk van die systemen winstgevend, al moet men wel rekening houden met grote swings en dus een grote reserve per positie. 

 

Ook al was de grootste afgesloten verliespost soms bijvoorbeeld 41 punten, dan kan er tussentijds best nog een veel groter verlies zijn geweest, maar nog geen reden om de positie te draaien.

 

Bedenk hierbij wel dat de AEX tussen 1988 – 1993 een AEX stand kende tussen de 100 en de 150 punten, zodat het behalen van bijvoorbeeld 20 AEX punten winst in die jaren niet zo snel ging als in latere jaren. Het aantal posities over de laatste 25 jaar staat er bij, zodat u kunt uitrekenen hoeveel transacties u gemiddeld per systeem per jaar kunt verwachten.

---------------------------------------------------------------

 

Systeem 1, weekgrafiek:

 

Start augustus 1988, proberen mee te rijden op de grote bearmarkt en bullmarktgolven. Ook prima te gebruiken als hulpmiddel bij vergroten of verkleinen posities in langere termijn aandelenportefeuilles.

 

Zit altijd in een positie long of short AEX.

 

Totaal 14 afgesloten posities met een totaal winst van 880 AEX punten.

Grootste verliespositie bij sluiten was min 43 AEX pt , grootste winstpositie bij sluiten was plus 443 AEX pt.

 

Dit is gemiddeld 35 AEX punten winst per jaar en gemiddeld 67 punten winst per trade.

 

Zowel periode laatste 10 jaar als ook periode laatste 5 jaar winst.

Lopende positie = long vanaf 314 ( deze is nog niet meegeteld)

 

------------------------

 

Systeem 2, weekgrafiek

 

Start maart 1988, meerijden op grote golven, redelijk snel draaien bij mogelijke trendomkeer.

 

Lijkt op systeem 1, maar wel veel meer trades, iets meer winstgevend in grotere golven, iets minder goed in zijwaartse periodes met grotere schommelingen.

 

Zit altijd in een positie long of short AEX

 

Totaal 52 afgesloten posities met een totaal winst van 838 AEX punten.

Grootste verliespositie bij sluiten tov instappunt was min 43 AEX pt , grootste winstpositie bij sluiten was plus 194 punten.

 

Dit is gemiddeld  35,5 pt winst per jaar en gemiddeld 16 pt winst per trade.

 

Zowel periode laatste 10 jaar als ook periode laatste 5 jaar winst.

 

Lopende positie = long vanaf 364 ( deze is nog niet meegeteld )

 

-----------------------------------

 

Systeem 3, weekgrafiek

 

Start februari 1988, meerijden op elke golf, snel draaien bij mogelijke trendomkeer.

 

Veel en veel meer trades dan systemen 1 en 2, goed winstgevend in trendmatige beurs, maar doet het slecht in zijwaartse periodes met grotere schommelingen.

 

Zit altijd in een positie long of short AEX

 

Totaal 316 ( !! ) afgesloten posities met een totaal winst van 697 AEX punten.

Grootste verliespositie bij sluiten tov instappunt was min 41 AEX pt , grootste winstpositie bij sluiten was plus 137 punten.

 

Dit is gemiddeld  28 pt winst per jaar en gemiddeld 2,2 pt winst per trade.

 

Zowel periode laatste 10 jaar als ook periode laatste 5 jaar winst.

 

Lopende positie = long vanaf 375 ( deze is nog niet meegeteld )

 

--------------------------------------------

 

Systeem 4, daggrafiek

 

Start januari 1988, draaien en draaien,  veel kleine verliezen en kleiner aantal grotere winsten.

 

Veel trades, goed winstgevend in trendmatige beurs met kleinere swings, maar doet het slecht in zijwaartse periodes schommelingen.

 

Zit altijd in een positie long of short AEX

 

Totaal 306 afgesloten posities met een totaal winst van 411 AEX punten.

Grootste verliespositie bij sluiten tov instappunt was min 37 AEX pt , grootste winstpositie bij sluiten was plus 124 punten.

 

 

Dit is gemiddeld  16,4 pt winst per jaar en gemiddeld 1,34 pt winst per trade.

 

Zowel periode laatste 10 jaar als ook periode laatste 5 jaar winst.

 

Lopende positie = long vanaf 376 ( nog niet meegeteld)

 

 

---------------------------------------

 

Nawoord

 

Nu kunnen we ons voorstellen dat een aantal van u geïnteresseerd is in deze op langere termijn vrijwel zeker winstgevende handelssystemen. Tegelijkertijd hebben we hier zoveel werk aan gehad, dat we dit niet zomaar prijs willen geven.

 

We hebben besloten deze 4 systemen compleet met tekst en uitleg de komende maanden kado te doen aan iedere abonnee die vanaf nu een jaarabonnement op de SMS optieportefeuille incl ook alle grafieken neemt. ( 12 maanden SMS optieabonnement kost  520,00 euro).

 

Uiteraard kunnen we u geen garantie geven dat deze systemen ook in de toekomst winstgevend zullen blijven, maar over een langere periode is dat wel erg waarschijnlijk. Verder dient u zelf te bepalen wat voor positie u inneemt indien u een van deze systemen zelf wil gaan gebruiken.

 

We werken nog aan een 5e en 6e systeem, (een op basis van de AEX uurgrafiek en een op basis van de AEX daggrafiek) die winstgevend zijn, maar die houden we voorlopig nog voor onszelf.

 

Zoals gezegd, we geven deze systemen met tekst en uitleg alleen kado bij een verlenging of nieuw SMS abonnement van 12 maanden a 520,00 euro.  Aanmelden kan op onze website en het abonnementsgeld kan worden overgemaakt op gironummer 80.34.288 t.n.v. De Optietipper te Haastrecht.

 

Voor betalingen vanuit het buitenland zijn de volgende gegevens van toepassing:

IBAN:  NL35INGB0008034288      BIC:    INGBNL2A

 

 

Overigens verwachten wij dat de hiermee opgedane kennis in de toekomst zeker ook onze posities en de winstgevendheid van onze SMS optieportefeuille positief gaat beïnvloeden.

 

 

Groeten,

 

Ron Schut

www.optietipper.nl