Onderzoek Key- Reversals AEX daggrafiek

 

Periode 1 januari 2011 tot en met 31 december 2014

 

Wat is een Key Reversal?

 

Er zijn Key - Reversals omhoog en Key - Reversals omlaag, deze worden gezien als een belangrijk omkeerpunt en een koop -/ verkoopsignaal.

 

Bij een Key - Reversal omhoog opent de AEX onder de laagste koers van de dag er voor en eindigt de AEX diezelfde dag boven de hoogste koers van de dag ervoor.

 

Bij een Key - Reversal omlaag opent de AEX boven de hoogste koers van de dag er voor en eindigt de AEX diezelfde dag onder de laagste koers van de dag ervoor.

 

Na een Key - Reversal omlaag volgt normaliter vrijwel altijd nog meer daling de dag of dagen erna, zonder eerst nog een hogere koers te maken dan het hoogste punt van de dag van de Key Reversal omlaag.

 

Na een Key Reversal omhoog volgt normaliter vrijwel altijd nog meer stijging de dag of dagen erna, zonder eerst nog een lagere koers te maken dan het laagste punt van de dag van de Key Reversal omhoog.

 

Soms zien we eerst nog een inside day, soms zet de daling meteen door. Soms is een Key - Reversal de start van een hele grote daling, soms zakt de AEX daarna nog maar een klein stukje verder.

 

 

26 Key- Reversals in 4 jaar tijd

 

In de periode 2011- 2014 heeft de AEX in totaal 26 x een Key - Reversal gemaakt in de daggrafiek. Daarvan waren er 13 een Key - Reversal omhoog en 13 een Key - Reversal omlaag.

 

Van de 26 Key Reversals die de AEX in de periode 2011 2014 heeft gemaakt, waren er slechts 3 waarin de AEX niet deed wat verwacht mag worden na een Key Reversal. Alle andere 23 keer zagen we na een Key Reversal omlaag de dag of dagen daarna direct nog lagere koersen of na een Key Reversal omhoog de dag of dagen erna direct nog hogere koersen.

Van de 3 x dat de AEX niet deed wat verwacht mocht worden, zagen we de AEX 2 x binnen 5 dagen toch veel verder doorgaan in de richting van de Key Reversal, ondanks dat de 1e beweging na die Key Reversals fout was.

 

Als de AEX in 23 van de 26 Key -Reversals gedurende deze 4 jaar deed wat verwacht mag worden, betekent dit dat de betrouwbaarheid van dit signaal rond de 85 tot 90 % ligt !!

 

Ron Schut

Optietipper.nl